WordPress onderhoud

Wanneer je zelf geen tijd of kennis hebt om je eigen WordPress website of WooCommerce webshop te onderhouden dan kunnen wij jou dit uit handen nemen. Met onze verschillende onderhoudscontracten ben je er zeker van dat jouw website up-to-date blijft en bestand is tegen de laatste kwetsbaarheden. Daarbij zorgen we er voor dat er altijd geldige back-ups zijn.

Welke pakketten zijn er?

Basis – 20 euro per maand
–  WordPress core updates
–  WordPress thema updates
–  WordPress plug-in updates
–  Website monitoring
–  Dagelijkse back-ups
–  Rapportages (Optioneel)

Standaard – 45 euro per maand
Alles wat basis heeft plus:
–  Dagelijkse malware scan
–  Speed check
–  Uptime check
–  Spam protectie
–  SEO check

Webshops – 75 euro per maand
Alles wat basis en standaard hebben plus:
–  E-commerce support

Waarom is onderhoud aan een WordPress website zo belangrijk?

Omdat WordPress open source is, kan iedereen meekijken in de code. En omdat er zoveel thema’s en plug-ins beschikbaar zijn, is elke WordPress installatie uniek. Hackers profiteren hiervan en sporen foutjes in de code op om deze toe te passen op online websites of webwinkels om zichzelf toegang te verschaffen tot het systeem en/of jouw bestanden.

Een goed onderhouden WordPress website is dus essentieel voor jouw bedrijfsvoering. Een installatie die niet met regelmaat onderhouden wordt en daardoor dus onveilig is, kan eenvoudig misbruikt worden door hackers of andere criminelen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld je web-pagina’s aanpassen, de zoekmachines manipuleren of spam versturen met jouw domeinnaam. Daarbij is het volgens de AVG zelfs verplicht om jouw website up-to-date en veilig te houden als je een webwinkel hebt.

Wat gebeurt er als mijn website stuk gaat?

Wij krijgen een melding dat de website niet bereikbaar is. Onze medewerkers gaan zo snel mogelijk met deze melding aan de slag en proberen om jouw website zo snel mogelijk weer online te krijgen. We gaan hierbij als volgt te werk:

Eerst kijken we naar de foutmelding. Dit kan bijvoorbeeld een foutieve plug-in zijn of malafide code. We proberen eerst altijd de code aan te passen of bestanden weg te gooien, zodat de website met de meest recente versie weer gaat werken en dus weer online zichtbaar wordt. Soms is er ook een conflict tussen het gebruikte thema en een plug-in wat met een simpele aanpassing verholpen is.

Lukt dit niet? Dan moeten we waarschijnlijk een back-up terugplaatsen. Een back-up terugzetten is in principe inbegrepen, maar dan gaat het wel om het gehele account. Dus dan plaatsen we de bestanden én de gehele database terug. Moeten we complexe reparaties uitvoeren waar bijvoorbeeld alles terug in de tijd moet behalve de bestellingen in WooCommerce? Dan wordt hier een uurtarief voor gerekend. Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg.

Kan ik elk moment opzeggen?

Voor alle drie geldt dat het onderhoudscontract voor minimaal zes maanden is aangezien er behoorlijk wat werk in zit om het op te zetten. Afhankelijk van je website kan het ook zijn dat we eenmalige kosten rekenen voor het inrichten van de website. Deze kosten bedragen € 99,-. Na de zes maanden is het onderhoudscontract uiteraard maandelijks opzegbaar.