Online (live) video

Kijk jij ook graag video? Je bent niet de enige en dat is een waardevol gegeven. Online video is al enorm populair en die populariteit neemt alleen nog maar toe. Volgens onderzoek komt meer dan 80% van al het internetverkeer in 2019 voor rekening van online video. Online video is dus een medium met een groot potentieel.

Hieronder alvast een paar redenen waarom video thuishoort in een moderne marketingmix:

  • Video zorgt bijna direct voor een emotionele reactie.
  • Als kijker verwerk je met video meer informatie dan met tekst en foto’s.
  • Video is passief (lekker onderuit hangen) en kost de kijker dus weinig moeite.
  • Met informatieve video’s kun je de kijker iets uitleggen of bijbrengen. Dat brengt een gevoel van professionaliteit en kwaliteit over op de kijker.
  • Video’s zijn uitstekend geschikt om te gebruiken op social media ook en op je website. Ze zorgen vaak voor meer resultaat door een toename in betrokkenheid en vertrouwen in jouw bedrijf.
  • Met YouTube heb je een enorm bereik: het is na Google de grootste zoekmachine ter wereld.


Live video

Kom direct in contact met je klanten en prospects door live video te streamen. Het live streamen van video kan op bijvoorbeeld een Facebook pagina (of Facebook groep) en op een Youtube kanaal. Binnenkort zal ook LinkedIn de mogelijk gaan bieden om live te gaan op je LinkedIn profiel.

Live video’s zijn een geweldig middel om bijvoorbeeld meer mensen te betrekken bij je seminar of productpresentatie. De kijkers kunnen net als mensen in de zaal direct vragen stellen en antwoord krijgen van de spreker. Ook naderhand, als de live video is beëindigd, blijft de video beschikbaar en kun je deze gebruiken om bijvoorbeeld te delen via je nieuwsbrief of op je website.

Live video is ook een goed marketinginstrument wanneer jij je kennis direct wilt delen met klanten en potentiële klanten. Denk bijvoorbeeld aan een accountant die een aantal keer per jaar live de laatste trends en tips deelt op het gebied van belastingen. Mensen kunnen tijdens de live sessie direct vragen stellen. Andere beroepen die live video goed kunnen inzetten zijn bijvoorbeeld; restaurants, muziekdocenten en sportscholen.

Hoe live video voor jouw bedrijf van meerwaarde kan zijn bespreken we graag persoonlijk met je.

Voorbeeld van een live video: